Monday, September 7, 2009

Anchor Butter







Aku selalu guna jenama Anchor untuk buat biskut. Jenama Golden Churn aku guna untuk buat tat Gulung sebab harganya agak mahal lebih kurang RM7.99 seketul. Jumat lepas aku telah pergi ke Giant dan beli 5 ketul butter Anchor dan 2 ketul Golden Churn. Aku beli Butter Anchor dengan harga RM5.99 seketul so habis RM30. Pagi tadi aku pergi ke Bake With Yen sbb baru teringat nak beli kacang gajus. WP cuti, Bakewithyen Puchong penuh dengan orang, sampai nak bergerakpun berlaga dengan orang.

Di BakewithYen harga Anchor hanyalah RM4.30 untuk salted butter dan RM4.10 untuk unsalted butter. macammana aku boleh terlupa pasal nie sedangkan tahun lepas aku memang beli kat sini semua bahan biskut. Untuk butter saja aku dah rugi RM1.69 X 5 = RM8.45. Aku boleh dapat lagi 2 ketul butter anchor kalau beli diBakewithyen. Bezanya kan.

Tahun depan kena ingatlah jangan beli lagi butter di Giant.

2 comments:

Ami said...

terimakasih banyak2 atas tips ini. saya biasa beli buttercup, no reason mengapa saya membelinya. mungkin sebab SCS mahal sangat! saya tak pernah ke kedai BWY. tapi saya pasti akan pergi!

noradzlina.kamdani said...

golden churn telah disahkan tidak halal...lin baca pun dr blog che mat gebu...