Sunday, May 27, 2012

Clay craft, Phalaenopsis

 Akhirnya siap jugak satu pasu orkid jenis phalaenopsis. Ia ambik masa yang lama untuk saya siapkan bunga nie sebab dalam tempoh 3 minggu lepas....saya berkursus. Dapat jenguk kelas clay hanya ada hari sabtu sahaja. Hari nie akhirnya berjaya jugak saya menyiapkan satu pasu orkid putih ini. 

 Ini semasa dalam kelas.....tengah touch up serba sikit. Semua peserta kelas clay tengah tekun menyiapkan rekabentuk clay mereka. Ramai kanak-kanak masuk kelas nie....kebanyakannya anak-anak cina, mereka belajar buat doll. Ada ibubapa yang buat birthday party disini.....rakan anak-anak mereka akan diberikan kelas untuk buat craft clay mereka sendiri. 


Balik rumah....saya letakkan craf tangan nie kat tepi dinding. Wahhhhh.....berbangga sungguh sebab bunga nie hasil tangan sendiri. Pengajar kat kelas tu puji bunga saya kemas dan cantik. Gambar tak berapa terang sebab ambik guna kamera handphone sahaja. Maaf banyak-banyak sebab sekarang nie saya sibuk sangat-sangat....inipun ambik masa tulis entri.....esok pagi-pagi, jam 6 pagi....saya dah kena drive pergi kat tempat kursus. Manaa-mana komen kat blog yang tidak sempat saya balas....saya mintak maaf banyak-banyak.

8 comments:

smell delicious! a.k.a inachomel said...

Salam Badria,

Eee.... cantik sangat bunga orkid tuuu .... Kalau saya pun akan puji akak sebab hasil kerjatangan yang sangat teliti untuk yang first time join kelas nih. Dapat sepasu untuk hiasan rumah, cantik!!! Jelesnye ...

smell delicious! a.k.a inachomel said...

Salam Badria,

Eee.... cantik sangat bunga orkid tuuu .... Kalau saya pun akan puji akak sebab hasil kerjatangan yang sangat teliti untuk yang first time join kelas nih. Dapat sepasu untuk hiasan rumah, cantik!!! Jelesnye ...

HomeKreation said...

Salam Bdaria. Tahniah, memang sgt cantik!!!

K.Nor said...

cantiknyer kerjatangan bdaria.. mcm bunga hidup jer :)

mokwo® said...

cantiknyaa!!

~~zana@pb~~ said...

Akk pun suka kerjatangan mcm ni dan bangga sgt kalau dpt hasilkan sendiri. Letak pula di ruang tamu dan setiap tetamu pasti bertanya.

Takpe Bdaria x bls komen atau bw, asal jgn berhenti berblog.

tok_chik said...

cantiknya......

Anonymous said...

Happy belated birthday BDaria. Semoga murah rezeki dan diberkati Allah selalu.

-Ijip-